Kunnskapsdeling i helsetjenesten - enkelt og effektivt

Frokostseminar 8. desember kl. 9.00 - 10.30

Oppdatering: På grunn av økt smittetrykk i samfunnet og uavklart situasjon rundt den nye omikron-varianten, blir seminaret avholdt heldigitalt.

Mange av oss bruker mye tid på å skrive, kvalitetssikre, oppdatere og publisere kunnskapsinnhold for helsetjenesten. Det kan være anbefalinger og prosedyrer, eller informasjon til pasienter om behandling og oppfølging. Men hvordan sørger vi for at innholdet blir brukt og får verdi?

Vi mener løsningen ligger i distribusjon av innhold gjennom API-er, standardiserte metadata som SNOMED CT og gode innholdsmodeller. Da kan innholdet oppdateres et sted - men vises i ulike tjenester - der brukeren er - når behovet oppstår

Program

  • Velkommen
  • Bølgen og havet - en fortelling om innhold i en digital tidsalder - Eirik Hafver Rønjum, Conteir
  • Fra web til API-er. Om bruk av helseterminologien SNOMED CT som en integrert del av helsedirektoratet.no - Maria Tishkova, løsningsarkitekt i Helsedirektoratet
  • Legetjenesten Kry: Interne retningslinjer som treffer når behovet oppstår - Thorleif Jansen, medisinsk sjef i Kry
  • Er det dyrt og vanskelig? Om teknisk løsning i Enonic - Jo Henrik Endrerud - teknisk leder i Seeds

Enkel servering fra kl. 8.30. Innleggene avsluttes kl. 10.

Sted: Auditoriet i DEG16 (Dronning Eufemias gate 16) eller digitalt.

Meld deg på >

Påmelding innen 7. desember

Om SNOMED CT

SNOMED CT er en medisinsk terminologi som kan brukes til klinisk dokumentasjon og rapportering i en elektronisk pasientjournal. Terminologien er standardisert og maskinlesbar, og dette muliggjør effektiv informasjonsdeling og gjenbruk av klinisk informasjon. SNOMED CT har i tillegg en rik relasjonsstruktur. Dette åpner for avanserte analyser av datasett.